Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Maj på Julita Wärdshus.

I maj månad har vi öppet lördagar och söndagar 12-15

3 rätters meny - 525kr

Förrätter

Vit sparris med ängssyra, pepparrot, granskott och fläderkapris - 135kr

Lättrökt röding med kålrabbi, grillad gurka och körvel - 145kr

Varmrätter

Rotselleri med mandlar, brynt smör, gnocchi, harsyra och frasig svartkål - 235kr

Hjälmargös med vitvinsås, fänkål, krispig spetskål, vallmo och dill - 325kr

Sörmländskt lamm med rökbakade betor, ramslök, toppmurkla och ekgrillat smör - 295kr

Desserter

Ost från Jürss Mejeri med rabarberkompott och dinkelknäcke - 110kr

Rabarber på 3 vis med citronverbenaglass - 125kr

Enkornstartelett med glass på vattenbuffelmjölk från Öja Gård, brynt smör och karamelliserad buffelvassle - 125kr