Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Julbord på Julita Wärdshus.

Vi serverar ett klassiskt julbord med moderna inslag i lantlig miljö. Allt lagat och serverat med mycket kärlek och respekt för både råvaror och miljö.
2019 serveras julbordet från och med lördag 30 November, till och med lördag 21 December.

Vi erbjuder följande sittningar; fredag 17:30-21:00, Lördag 12:30-15:00 och 17:30-21:00, samt söndag 12:30-15:00. Större sällskap har även möjlighet att boka andra dagar än fredag lördag och söndag. Maila eller ring oss för bokningningsförfrågan av större sällskap.
Priset är 645kr. Barn kostar 30kr per år upp till 12 år därefter ordinarie pris

Välkommen med Er bokning på bokning@julitawardshus.se

Förrätter

Lättrökt röding med kålrabbi, spansk körvel och grillad gurka - 145kr

Rådjurstartar med björnost, fläderkapris, brynt smör och björk

Varmrätter

Hjälmargös med vitvinssås, fänkål, potatis, dill och sikrom 325kr

Högrev av mjölkko från Ösvreta Gård med skysås, jordärtskocka och stuvade kantareller 295kr

Rotselleri med gnocchi, brynt smör, frasig grönkål och äpple 185kr

Desserter

Bakat äpple med maräng, gröna enbär och glass smaksatt med whisky lagrad på svensk ek hos Thorslundkagge 125kr

Dinkeltartelette med karamelliserad vattenbuffelvassle, blåbär och myskmadra och glass på buffelmjölk från Öja Gård 125kr