Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Lunch 12-15 Alla dagar, Middag 18-21 Onsdag, Fredag & Lördag.

Endast bordsbokning på kvällen.
Vi vill uppmärksamma er om att vi är en kontantfri restaurang

Lunchmeny

Förrätter:
Toast Skagen 185kr
Isad soppa av gröna tomater, gurka och ängsyra 95kr
Bakad leverpastej på rostad brioche med rökt sidfläsk, syrad gurka och sallad från Julita Gård 105kr
Varmrätter:
Lenrimmad lax med gurka, blomkål och potatis i vitvinssås med pepparrot, dill och forellrom 185kr
Ekrökt fläsksida med blomkålspuré, bakad tomat och örtsky 185kr
Smörstekt gös från Hjälmaren med sabayonne på brynt smör, kantareller, mandel och spritärtor 320kr
Mjölkko från Ösvreta Gård med bakat ägg samt ljummen bondsallad med senap och tryffel 275kr
Stekt och brässerad sallad med sabayonne på brynt smör, kantareller, spritärtor och picklad lök 185kr
Desserter:
Honungsglass med inkokt rabarber och citrontimjan 95kr
Frusen grädde med rosenmarinerade jordgubbar, jordgubbsgranite och maräng 105kr

Middag

Vi har öppet 18-21 Onsdagar, fredagar och lördagar. Endast bordsbokning.

På kvällen serverar vi en fast meny med 5 rätter i säsong för 650kr