Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Lunch 12-15 Alla dagar, Middag 18-22 Fredag & Lördag.

Vi vill uppmärksamma er om att vi är en kontantfri restaurang

Meny Julita

Rimmad lättbakad röding med emulsion på rökta slag, älvdalsrom, gurka, kålrabbi och persilja

Halstrad Gös från Hjälmaren med spetskål, lök, dragon samt kolgrillat smör

Sörmländskt lamm med betor, jordärtskocka, murklor, ramslök och lammsky

Krämig nakenhavre från Warbro kvarn vaniljglass, rabarber och kola

4 Rätter 575kr

Lunchmeny

Förrätter
Toast Skagen 185kr
Rimmad lättbakad röding med emulsion på rökta slag, älvdalsrom, gurka, kålrabbi och persilja 130kr

Varmrätter
Rimmad lax med gurka, blomkål, dill och potatis i rökt smör 185kr
Långbakad fläsksida från Rocklunda Gård med rotselleri, plommon och lök 185kr
Grön sparris, långbakad rödbeta, brynt smörsås och ramslök 185kr
Hjälmargös med vitvinsås, fänkål, toppmurkla, och smörad potatis 320kr
Sörmländskt Lamm med jordärtskocka, rödbeta, ramslök och lammsky 320kr

Desserter
Creme Brule 85kr
Nakenhavre från Warbro Kvarn, vaniljglass, rabarber och kola 110kr

4 rätters lunchmeny 575kr

Middag

Vi har öppet 18-22 Fredagar och lördagar. Endast bordsbokning.