Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Juni på Julita Wärdshus.

Från 19 Juni har vi öppet för lunch onsdag till söndag 12-15 och middag fredag och lördag 18-21

Under midsommarhelgen serverar vi en fast meny för 495kr med matjessill, ägg, rödlök, gräslök och brynt smör till förrätt, Gös eller grillad biff med sotad sparris och vitvinsås respektive rödvinsås samt härliga svenska jordgubbar med grädde och maräng till dessert. MIdsommarhelgen har vi stängt på kvällen.

Vår middag är en fast meny för 675kr som knyter an till vår bygd och säsongen vi befinner oss i. Bordsbokning är obligatorisk och vi förbehåller oss rätten att hålla stängt de dagar vi ej har några gäster bokade.

Eventuella allergier behöver vi bli informerade om vid bokning. Stor tack för att ni respekterar detta.

Förrätter

Vit sparris med ängssyra, pepparrot, granskott och fläderkapris - 135kr

Lättrökt röding med kålrabbi, grillad gurka och körvel - 145kr

Varmrätter

Rotselleri med mandlar, brynt smör, gnocchi, harsyra och frasig svartkål - 235kr

Hjälmargös med vitvinsås, fänkål, frasig spetskål, vallmo och dill - 325kr

Sörmländskt lamm med rökbakade betor, ramslök, toppmurkla och ekgrillat smör - 295kr

Desserter

Ost från Jürss Mejeri med rabarberkompott och dinkelknäcke - 110kr

Rabarber på 3 vis med citronverbenaglass - 125kr

Enkornstartelett med glass på vattenbuffelmjölk från Öja Gård, brynt smör och karamelliserad buffelvassle - 125kr