Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Meny Julita Krog i Augusti.

Onsdag - Lördag 12-15 & 18-22
Notera att bordsreservation krävs

Lunchmeny

Förrätt
Smörstekta kantareller med mjukbakat ägg, örter, frasigt bröd och kycklingveloute
Varmrätter
Halstrad gös med flammad kål,blomkålspure och rökt gösrom
och/eller
Linderödsgris med glaserade betor,dragon och potatispure

Sivans Ostar tillägg 50kr/bit

Dessert
Blåbär med vanilj,maräng och yoghurt

4rätter 495kr
3rätter 425kr
2 rätter 395kr
1 rätt 320kr

Meny Kväll

Förrätter
Fricasse på kålrabbi och gurka med musslor och ostron
och/ eller
Ljummen sallad på kungskrabba med morot,tomat och krondill

Varmrätter
Halstrad gös med flammad kål, blomkålspure, örter och rökt gösrom
och/ eller
Linderödsgris med kantareller, grönkål och vitlök

Sivans Ostar tillägg 50kr/bit

Dessert
Blåbär med vanilj, maräng och yoghurt

5 Rätter 695kr
3 Rätter 595kr
1 Rätt 320kr

Pizza från Vedugnen

Vi bakar pizza i vår vedugn ons-lör kvällstid. Det går inte att boka ett bord för pizza utan vi har endast 6st drop in platser och det är först till kvarn som gäller. Pizzamenyn varierar dagligen och uppdateras inte på hemsidan. Pizzorna bakas på mjöl från Warbro kvarn och gärna med lokala sörmländska doppings. Vi kan inte baka glutenfria pizzor.

Julita Wärdshus Grönsaksbord

Vi serverar ett grönsaksbord mellan 12:00 och 15:00 alla dagar. Här behövs ingen bordsreservation, vi tar endast drop in gäster. Om man önskar kan man välja till Ekrökt Fläsksida från Rocklunda Gård med BBQsås 75kr eller Varmrökt Fjällröding från Västerbotten med Sikromsås 95kr i måltiden. Grönsaksbordet kostar 150kr.

Ett urval av Grönsaksrätter som serveras just nu:

Potatissallad med purjo, kapris, äpple
Morötter med soya, ingefära, sesamfrö, koriander
Vitkålsallad med koriander, chili och fisksås och lime
Bakad rotselleri rapsolja, hasselnöt och citron
Gurk & äppelsallad med dill och ättika
Salladsblad från Julita Gård
Tomater med olivolja
Stekt kålrot med honung, chili och citron