Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Sommar på Julita Wärdshus.

Vi serverar en fast 3 rätters lunch där ni väljer varmrätt - 450kr (gäller när hela bordet beställer meny)

Det går också bra att beställa rätter fritt ur menyn ``a la carte`` enligt nedan:

Förrätter

Sommarens första betor, omogna jordgubbar, harsyra och pepparrot - 135kr

Röding från Vättern, röd shiso från julita gård, nässlor, gurka och libbsticka - 145kr

Varmrätter

Hjälmargös med vitvinsås, fänkål, frasig spetskål, dill och färskpotatis - 325kr

Dovhjort med brytböna, svartkål och jordärtskocka - 300kr

Helbakad rotselleri, gotlandslinser, brynt smör, mandel och sallad med palsternacka och honungsdressing - 235kr

Dessert

Inkokt rabarber, jordgubbar, rosor och fläder - 110kr

Mesekola, emmer, memma, honung och myskmadra - 125kr