Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Julmarknad På Julita Gård.

Julita Wärdshus har öppet under Julita Gårds Julmarknad 25-27 Oktober 12-15:00

Förutom vår säsongsmeny som vi serverar i stora matsalen gör även Orangeriet Katrineholm en pop-up-restaurang i den lilla matsalen samt i baren runt vedugnen. 3 olika rustika pizzor som bakas i den vedeldade stenugnen finns att välja på och beställs och betalas direkt vid baren.

Förrätter

Lättrökt röding med kålrabbi, spansk körvel och grillad gurka - 145kr

Rådjurstartar med björnost, fläderkapris, brynt smör och björk

Varmrätter

Hjälmargös med vitvinssås, fänkål, potatis, dill och sikrom 325kr

Högrev av mjölkko från Ösvreta Gård med skysås, jordärtskocka och stuvade kantareller 295kr

Rotselleri med gnocchi, brynt smör, frasig grönkål och äpple 185kr

Desserter

Bakat äpple med maräng, gröna enbär och glass smaksatt med whisky lagrad på svensk ek hos Thorslundkagge 125kr

Dinkeltartelette med karamelliserad vattenbuffelvassle, blåbär och myskmadra och glass på buffelmjölk från Öja Gård 125kr