Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Höst på Julita Wärdshus.

Vi har öppet för lunch lördagar & söndagar 12-15 och middag lördag 14 september 18-22

Vår middag är en fast meny för 675kr som knyter an till vår bygd och säsongen vi befinner oss i. Bordsbokning är obligatorisk och vi förbehåller oss rätten att hålla stängt de dagar vi ej har några gäster bokade.

Eventuella allergier behöver vi bli informerade om vid bokning. Stort tack för att ni respekterar detta.

Vår Bakficka Julita BBQ har stängt för säsongen och återkommer 2020

Förrätter

Morot och krondill ``Kräftskiva`` med Västerbottensost och öl - 135kr
Lättrökt röding med kålrabbi, grillad gurka och körvel - 145kr

Varmrätter

Rotselleri med mandlar, brynt smör, gnocchi, harsyra och frasig svartkål - 235kr

Hjälmargös med vitvinsås, fänkål, frasig spetskål och dill - 325kr

Sörmländskt lamm med jordärtskocka, kantareller, bönor från Julita Gård och ekgrillat smör - 295kr

Desserter

Ost från Jürss Mejeri med rabarberkompott och dinkelknäcke - 110kr

Bakat äpple med maräng, gröna enbär och glass med smak av whisky lagrad på svensk ek av Thorslundkagge - 125kr

Enkornstartelett med glass på vattenbuffelmjölk från Öja Gård, brynt smör och karamelliserad buffelvassle - 125kr