Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Tack för den här Sommaren!.

Vi tackar alla gäster som besökt oss i sommar och stänger nu igen Wärdshuset för säsongen. Vill du komma och besöka oss med ett större sällskap eller vill du att vi kommer hem och lagar middag hos er? Skicka en förfrågan till kristofer@julitawardshus.se

Förrätter

Tomater, gurka, pepparrot, fänkål, kungsmynta och Julita Raps - 135kr

Röding från Vättern, röd shiso från julita gård, nässlor, gurka och libbsticka - 145kr

Varmrätter

Hjälmargös med vitvinsås, fänkål, frasig spetskål, dill och färskpotatis - 330kr

Sörmländskt vildsvin med brytböna, svartkål och jordärtskocka - 330kr

Helbakad rotselleri, gotlandslinser, brynt smör, mandel och sallad med palsternacka och honungsdressing - 245kr

Dessert

Vilda och odlade blåbär, yoghurt, älgört och maräng - 110kr

Mesekola, emmer, memmamalt, honung och myskmadra - 125kr