Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Vår på Julita Wärdshus.

På grund av coronavirusets framfart har vi begränsat våra öppettider. Följande helger planerar vi ha öppet. Endast bokning gäller.

21-24 Maj 12-15:00
30-31 Maj 12-15:00
6-7 Juni 12-15:00

Förrätter

Grön sparris, pepparrot, granskott och harsyra - 125kr

Nässlor, libbsticka och röding från Vättern - 135kr

Varmrätter

Hjälmargös med vitvinsås, potatis, rotselleri, frasig spetskål och dill - 300kr

Kryddstekt dovhjort med rödbetsterrine, ramslök och jordärtskocka - 300kr

Bakad rotselleri, gotlandslinser, brynt smör och sallat med dressing på palsternacka, mandel, äpple och honung - 240kr

3 rätters meny 450kr
inklusive utvald dryck 600kr

Dessert

Rönnskottsglass med rabarber och karamelliserad nakenhavre - 100kr