Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Meny Juni (Endast bordsbokning).

Onsdag - Lördag 12-15 & 18-22
Söndag 12-15

Förrätter

Gulbeta, Ängsyra, Fläder och Pepparrot 130kr

Råbiff på KRAV-uppfödd Rödkullako från Magdakullan, Brynt smör, Vilda örter och Frasig potatis 150kr

Varmrätter

Gös från Hjälmaren, Vitvinsås, Fänkål, Potatis, Forellrom 330kr

Sörmländskt Lamm, Grön sparris, Ramslök och Dinkelkorn från Warbrokvarn 280kr

Sparris, Toppmurklor, Bakat ekologiskt ägg och Rökt potatis 220kr

Desserter

Sörmlands Ädel & Björnost från Jürss Mejeri, Honung från Julita och Rostad brioche 100kr

Rabarber, Buffelmjölkglass och Örtmaräng 100kr

Julita Wärdshus Lunchbuffé

Vardagar serverar vi en vegetarisk buffé mellan 12:00 och 15:00. Om man önskar kan man välja till Ekrökt Fläsksida från Rocklunda Gård med Senapscreme 75kr eller Varmrökt Fjällröding från Västerbotten med Sikromsås 95kr i måltiden. Den Vegetariska Buffén kostar 150kr.

Ett urval av Grönsaksrätter som serveras just nu:

Potatissallad med purjo, kapris, äpple
Bakade betor med vinbär, dragon, fänkålsfrö
Morötter med lime, ingefära, sesamfrö, koriander
Vitkålsallad med citron, enbär, olivolja
Bakad rotselleri bryntsmör, hasselnöt, citron
Rostad potatis med rosmarin, vitlök
Stekt kålrot med honung, chili och citron