Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Sommar på Julita Wärdshus.

Vi serverar en fast 3 rätters lunch där ni väljer varmrätt - 450kr (gäller när hela bordet beställer meny)

Det går också bra att beställa rätter fritt ur menyn ``a la carte`` enligt nedan:

Förrätter

Tomater, gurka, pepparrot, fänkål, kungsmynta och Julita Raps - 135kr

Röding från Vättern, röd shiso från julita gård, nässlor, gurka och libbsticka - 145kr

Varmrätter

Hjälmargös med vitvinsås, fänkål, frasig spetskål, dill och färskpotatis - 330kr

Sörmländskt vildsvin med brytböna, svartkål och jordärtskocka - 330kr

Helbakad rotselleri, gotlandslinser, brynt smör, mandel och sallad med palsternacka och honungsdressing - 245kr

Dessert

Vilda och odlade blåbär, yoghurt, älgört och maräng - 110kr

Mesekola, emmer, memmamalt, honung och myskmadra - 125kr