Vår mat.

På Julita handlar matfilosofin om förhållandet mellan mat, kultur, tradition och natur. Kärleken till säsongens råvaror genomsyrar allt som vi gör. Smakerna, dofterna och karaktärerna från regionen bildar en genomtänkt helhet som ger frihet för skapande.

Meny Julita Krog i Oktober.

Lördag & Söndag 12-15
Notera att bordsreservation krävs

Lunchmeny

Förrätter
Tomat från Enbacken med olivolja och prästostkräm 100kr
Smörstekta kantareller med mjukbakat ägg, örter, frasigt bröd och kycklingveloute 140kr

Varmrätter
Lättrökt röding med gurka, äpple, potatis och sikromsås 200kr
Ekrökt Fläsksida från Rocklunda Gård med betor, svarta vinbär, dragon och potatispuré 200kr
Halstrad gös med flammad kål, blomkålspure och rökt gösrom 300kr

Sivans Ostar 50kr/bit

Dessert
Blåbär med vanilj,maräng och yoghurt 120kr

Med reservation för att menyn kan ändras från dag till dag.

headline

text

headline

text

Julita Wärdshus Grönsaksbord - För 20 personer och fler

För sällskap på 20 personer eller fler kan vi erbjuda vårt Grönsaksbord. Om man önskar kan man välja till Ekrökt Fläsksida från Rocklunda Gård med Senapscreme 75kr eller Varmrökt Fjällröding från Västerbotten med Sikromsås 95kr i måltiden. Grönsaksbordet kostar 150kr.

Ett urval av Grönsaksrätter som serveras just nu:

Potatissallad med purjo, kapris, äpple
Morötter med soya, ingefära, sesamfrö, koriander
Vitkålsallad med koriander, chili och fisksås och lime
Bakad rotselleri rapsolja, hasselnöt och citron
Gurk & äppelsallad med dill och ättika
Salladsblad från Julita Gård
Tomater med olivolja
Stekt kålrot med honung, chili och citron